Juni 2009:

För information om speldatum och bokning, se flyer!

 

Otaliga äro de som älskar vackra saker vilka prövats genom åren. Ingen kastar bort en Kristallkrona av god kvalité inhandlad på Bukowskis. Den återanvänds i hem efter hem. Den sprider ljus, glimmar och gnistrar. Den sköts, vördas och omhuldas minutiöst.
Och farmors gamla Karl-Johan soffa används fortfarande som bekväm sittmöbel. Den brukas som modell av vår tids möbelkreatörer. Den inspirerar och stimulerar till nya och gränsöverskridande soffskapelser.
Samma sak borde gälla för antika människor. De kan inspirera och stimulera till nyskapande likväl som soffan. De kan gnistra, glimma och sprida ljus likt kristallkronan. Om de sköts, vårdas och omhuldas minutiöst!
Vi polerar, dammar av och låter två antika damer plocka fram pudervipporna och träda ut ur garderoben för att kommunicera sin trehundraåriga livsvisdom. Med en stor portion värme och humor berättar, dansar och sjunger de om livets alla skeden.

 

”Alla har rätt till en framtid vare sig man är ett, nittio eller trehundra år. En framtid av högsta kvalité med plats för alla och gott utrymme för det väsentliga här i livet Kärleken t. ex, som tvingar till dans. Är du antik och benen inte vill längre – dansa med ögonen. ”Ju äldre desto bättre ”- som ordspråket lyder.

 

En mångkulturell SHOW med DJUP, av och med skådespelarna Bodil Mårtensson och Elena Alexandrova.
Dans, musik och händelser i valstakt.
Dialogen baseras på ordspråk från hela världen och tänkvärda avsnitt ur Anton Tjechovs omfattande, tragikomiska dramatik.

 

Där lokaliteterna gör det möjligt bjuder de båda antika damerna in till kalas, en helkväll med fullständiga rättigheter och meny:
Förrätt – Rysk
Huvudrätt – Gränslös show
Efterrätt – Svensk

 

VARMT VÄLKOMNA!

 

Den 2 juni börjar Frida Martinsson hos oss som praktikant, hon ska praktisera tillsammans med Bodil Mårtensson och Elena Alexandrova i arbetet med Antika Människor. Välkommen Frida!